Na Ciepło | NA DIECIE | Na Kolację | Na Słono | W KUCHNI

ZAPIEKANA PAPRYKA Z SEREM TYPU FETA ( ODTŁUSZCZONYM :( )

1 marca 2016

DSC07577Kolejny dietetyczny i smaczny przepis na paprykę. Papryka to pyszne i bardzo syte warzywo, jedno z moich ulubionych. Tym razem z cudownym serem typu feta i łyżeczką ulubionych ziół. Bardzo prosty i pyszny przepis. W mojej diecie biorę ( pod koniec tygodnia będzie o niej wpis ) 1/4 takiej papryki plus porcja ( garść ) kaszy. Serdecznie Wam polecam pyszną paprykę.

Z poniższej porcji uzyskamy jedną paprykę czyli 4 dietetyczne porcje.

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
  • ser typu feta ( dwa 2 cm plastry )
  • ulubione zioła

Każdej papryce ścinamy „główkę” i pozbawiamy ją gniazda nasiennego. Przekrawamy na pół, każdą połówkę smarujemy centymetrowym plastrem sera typu feta i posypujemy ulubionymi ziołami.

Każdą połówkę zawijamy w folię aluminiową ( robimy sakiewkę ).

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, termoobieg i pieczemy około pół godziny. Smacznego!DSC07578DSC07579DSC07580

Podziel się linkem...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest
  • mmm.mniam…tylko jesli chodzi o fete to ja nie mam umairu i pewnie zamaist 2 plastrów nawalilabym tam caly kartonik,a wtedy to juz nie byłoby takie dietetyczne danie
    :):)

    • Milka

      Haha 🙂 Również bardzo lubię fetę i ciężko było mi się powstrzymać przed dodaniem większej ilości 🙂 ale po spróbowaniu już upieczonej papryki okazało się, że większa porcja fety nie byłaby wskazana. Dziękuję za komentarz 🙂