Na Kanpkę | Na Kolację | Na Słono | W KUCHNI | WEEKENDOWE ŚNIADANIE

PASTA JAJECZNA Z RZODKIEWKĄ

18 kwietnia 2016

DSC08130Kolejna pasta jajeczna na Blogu, tym razem z rzodkiewką w dwóch wersjach. Zdrowej i z majonezikiem 🙂 Dopiero jak ją zrobiłam skojarzyłam, że podobną jadłam u HROM-ów. Do pasty jajecznej można dodać majonez lub oliwę z oliwek. Co zaskakujące, akurat ta pasta z oliwą jest smaczniejsza. Rzodkiewka ma w sobie dużo wody i dodając majonez trzeba bardzo uważać bo pasta może wyjść bardzo rzadka. Dlatego lepiej sprawdzi się oliwa z oliwek. Pamiętacie pastę z kaszą jaglaną ( klik )? Do tej pasty również można dodać szklankę kaszy jaglanej 🙂

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • pęczek rzodkiewki ( około 8-10 główek )
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • majonez lub oliwa z oliwek

Jajka i rzodkiewkę wrzucamy do malaksera ( lub blendera ) i miksujemy na gładką masę.

Dodajemy sól, pieprz i miksujemy.

Dodajemy majonez lub oliwę z oliwek ( oliwy około 1-2 łyżeczki ).

Przekładamy do miski/pojemnika.

Dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy. Pasta gotowa, wystarczy schłodzić. Smacznego!DSC08128DSC08129DSC08132

Podziel się linkem...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest