Na Ciepło | NA DIECIE | Na Kolację | Na Obiad | Na Słono | Na Zimno | W KUCHNI

KASZA GRYCZANA Z WĘDZONYM BIAŁYM SEREM

30 marca 2017

Uwielbiam ruskie pierogi ( klik ) oraz ich zdrowszą wersję czyli pierogi z kaszą gryczaną ( klik ). Kiedy robiłam te ostatnie tak dużo farszu wyjadłam, że do pierogów nie zostało zbyt wiele 😉 Od tamtej pory często robię sobie taką kaszę do pracy bo zarówno na zimno jak i na ciepło smakuje wyśmienicie. 

Składniki:

  • 2 woreczki ugotowanej kaszy gryczanej ( 200 g suchej )
  • 2 duże cebule
  • 1 opakowanie wędzonego twarogu ( u mnie z Lidla- 250 g )
  • sól
  • pieprz
  • 1-2 łyżki masła

 

Cebulę kroimy w półksiężyce, posypujemy szczyptą soli i cukru.

Smażymy na maśle na złoty kolor.

Ugotowaną kaszę ( jeszcze gorącą ) umieszczamy w misce.

Dodajemy cebulę i pokruszony biały ser.

Mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pierzem.

Tak przygotowana kasza może być samodzielnym daniem, dodatkiem lub farszem np. do faszerowanej papryki czy pierogów. Smacznego!

 

 

Podziel się linkem...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest