Na Kanpkę | Na Kolację | Na Słono | Na Zimno | W KUCHNI | WEEKENDOWE ŚNIADANIE

PASTA Z AWOKADO I JAJEK

7 kwietnia 2017

Ostatnio odkrywam warzywa, których nigdy nie używałam w swojej kuchni. W zeszłym roku to była cukinia ( klik ), a teraz bataty ( klik ) i awokado ( klik ). Dziś pasta kanapkowa z jajek i awokado. Bardzo smaczna. Propozycja dla tych którzy nie przepadają za awokado, ale chcą jeść bo jest zdrowe. W paście bardziej czuć jajka niż awokado 🙂

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo ( można dać więcej )
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z połowy cytryny ( mniej więcej )
  • sól
  • pieprz

 

Ja używałam malaksera, ale można też skorzystać z blendera ręcznego lub kielichowego lub widelca 🙂

Awokado przekrawamy na pół, za pomocą noża pozbywamy się pestki i wydrążamy miąższ łyżką.

Umieszczamy w malakserze.

Jajka obieramy i dodajemy do awokado.

Czosnek obieramy i wrzucamy do malaksera.

Dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz.

Całość miksujemy. Jeśli to konieczne doprawiamy do smaku. Smacznego 🙂

Podziel się linkem...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest