Na Kanpkę | NA PRZYJĘCIU | Na Słono | Na Zimno | W KUCHNI

SOS CHRZANOWY DO MIĘS

3 maja 2017

Szybki i smaczny sos chrzanowy do mięs, wędlin czy białej kiełbasy. U nas w domu ten sos robiła moja Mama na każde Święta Wielkanocne. Dziś największym fanem tego sosu chrzanowego jest mój Szwagier i Teść. Przepis bardziej prosty być już nie może 🙂 

 

Składniki:

  • 3 łyżki majonezu ( u mnie Winiary )
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 4 łyżeczki chrzanu ( lub więcej jeśli lubicie ostrzejszy )

 

Wszystkie składniki mieszamy.  Sos chrzanowy w lodówce może stać nawet trzy tygodnie, szczelnie zamknięty. Smacznego!

Podziel się linkem...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest